L'aeroport promou noves rutes a través de la segona campanya de posicionament internacional


mar 1, 2019

La societat pública Aerocas ha aprovat la segona campanya del pla de posicionament de l'aeroport de Castelló en els mercats internacionals, que té com a objectiu captar fins a tres noves connexions per a un període de tres anys. La campanya tindrà una posterior fase centrada en la consolidació de rutes existents. 

El director general d’Aerocas, Joan Serafí Bernat, ha explicat que la nova campanya de posicionament de l'aeroport "va dirigida a mercats estratègics, focalitzant-se en països d'Europa occidental". S'implementarà durant el període 2020-2023 i tindrà una dotació econòmica d'un milió d'euros en cadascuna de les tres anualitats previstes. Bernat ha recalcat que el pla respon "al compromís del govern valencià per consolidar l'aeroport i per contribuir al desenvolupament i desestacionalització del sector turístic de Castelló". 

 

La campanya, que pròximament eixirà a licitació pública, s'estructura en tres lots i inclou operatives de curta i llarga durada en els següents mercats: França, Alemanya, Àustria, Suïssa, Itàlia, Regne Unit, Rússia, Benelux, Noruega, Finlàndia, Suècia i Dinamarca. Els avions hauran de tindre una capacitat de, almenys, 100 places. 

 

El primer lot, amb un pressupost de fins a 500.00 euros per anualitat, contempla una ruta de 52 setmanes de durada, amb una freqüència mínima d'un vol setmanal. 

El segon lot, dotat amb fins a 250.000 euros per any, recull una connexió amb una durada mínima de 20 setmanes i almenys un vol setmanal. 

 

El tercer lot, amb un pressupost de fins a 250.000 euros per any, contempla un mínim de 18 operacions fora del període comprés entre el 15 de juny i el 15 de setembre, amb l'objectiu de fomentar la desestacionalització turística. 

 

El director d’Aerocas ha manifestat la seua confiança en què aquesta segona campanya "resulte atractiva per a les aerolínies i turoperadors, de manera que puguem captar noves rutes per als pròxims tres anys". Segons ha avançat, hi haurà una posterior fase, dotada amb un milió d'euros per exercici, que se centrarà en la consolidació de les rutes existents. 

 

Joan Serafí Bernat ha valorat els resultats obtinguts a través del pla de posicionament internacional de l'aeroport. En aquest sentit, ha recordat que la primera campanya ha possibilitat tres noves rutes per al present exercici: una anual que connectarà amb Bucarest a partir del 31 de març i dos estivals que enllaçaran amb Budapest i Katowice a partir de meïtat de juny. 

 

Contactes professionals 

Aerocas està desenvolupant una campanya informativa entre turoperadors i aerolínies sobre la segona campanya de posicionament de l'aeroport, a fi de fomentar la concurrència en el procés. Amb aquest objectiu, el conseller responsable d'Estratègia, Javier Gallego, es desplaçarà la setmana vinent a la fira ITB de Berlín per a entrevistar-se amb empreses europees i exposar-los el nou pla de captació de rutes.