L'aeroport de Castelló acollirà a les 50 aeronaus participants en el Raid Latécoère-Aéropostale


set 26, 2018


 L'aeroport de Castelló acollirà el pròxim 12 d'octubre a les 50 aeronaus integrants del Raid Latécoère-Aéropostale, una prova que recrea la històrica ruta aeropostal que va connectar Europa amb Àfrica i Amèrica del Sud i que enguany commemora el seu centenari. 

 

Les aeronaus aterraran de forma escalonada en l'aeroport de Castelló al llarg del matí del dia 12, procedents dels aeroports de Granada i Almeria. Partiran l'endemà amb rumb a Perpinyà, on finalitzarà el Raid. 

 

El grup ho integren les avionetes dels participants, a més de tres aeronaus de majors dimensions de l'organització, que realitzen un trajecte amb diverses escales fins a Dakar (Senegal). 

 

El director general d’Aerocas, Joan Serafí Bernat, i la directora de l'aeroport gestionat per Edeis, Ivana Guinot, han abordat els preparatius de l'operativa. 

 

Guinot ha explicat que està previst habilitar dues zones per a les aeronaus del Raid, que ocuparan prop del 80 % de la superfície de la plataforma d'estacionament. Així mateix, segons ha assenyalat, s'ha acordat amb l'organització de l'esdeveniment la distribució dels avions, així com el procediment per a coordinar de forma segura l'aterratge i l'enlairament. 

 

Per la seua banda, el director general d’Aerocas, Joan Serafí Bernat, ha manifestat la seua satisfacció amb l'arribada dels integrants del Raid, “més en una edició tan especial com la d'enguany, ja que es commemora el centenari de l'obertura de la primera línia de la Ruta Aeropostal, la que va connectar Toulouse i Barcelona”. 

 

Bernat ha subratllat que l'esdeveniment “serà molt vistós, ja que mobilitzarà a un gran nombre d'aeronaus”. Per açò, des de l'aeroport i Turisme Comunitat Valenciana s'ha previst una recepció als participants, entre els quals destaca Hervé de Saint-Exupéry, nebot-nét de l'il·lustre escriptor i pilot Antoine de Saint-Exupéry, autor de l'obra ‘El Petit Príncep’. 

 

L’aeroclub Latécoère de Toulouse és el promotor d'aquesta iniciativa, que pretén mantenir viu el llegat i promoure els valors dels pioners de l'aviació que van engegar la Línia Aeropostal en 1918, en finalitzar la Primera Guerra Mundial. Pierre-Georges Latécotère va ser el fundador d'aquest servei aeri de correu que va connectar Europa amb Àfrica i Amèrica.